Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Πικάντικη λαχανοσαλάτα{ColeSlaw}, με Άρωμα Ινδίας…!!!

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Με ένα πικάντικο dressing που πιάνει τα χείλη, αυτή είναι η απόλυτη ευχάριστη σαλάτα για το επόμενο μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή σας. Οι τραγανές μπουκιές από ψιλοκομμένο λάχανο και καρότο επικαλυμμένες με το καλύτερο κρεμώδες dressing είναι η βάση αυτού του αγαπημένου όλων των εποχών. Ακαταμάχητα νόστιμο!!!

Λοιπόν, μάλλον δεν είμαι το μόνο άτομο που έχει εμμονή με τις σαλάτες, σωστά; Από κλασικές μέχρι συνταγές για fusion σαλάτες, το μενού μου είναι πάντα γεμάτο με κάθε λογής γευστικές σαλάτες. Ειλικρινά, η αγάπη μου για τις σαλάτες δεν μπορεί να μετρηθεί.

Λοιπόν, όλοι γνωρίζουν ότι η κλασική λαχανοσαλάτα κάνει το καλοκαιρινό μπάρμπεκιου και τις συγκεντρώσεις στην αυλή σας ακόμα πιο νόστιμα. Τι θα λέγατε όμως να προσθέσετε μια πικάντικη λαχταριστή στο αγαπημένο σας καλοκαιρινό προϊόν και να φτιάξετε αυτή την πικάντικη λαχανοσαλάτα; Ακούγεται καταπληκτικό, σωστά;

Λατρεύω εντελώς αυτή την πικάντικη εκδοχή της λαχανοσαλάτας. Είναι μια σούπερ δροσερή ιδέα για να φέρετε μια νόστιμη ανατροπή σε ένα πολύ κλασικό πιάτο. Και αυτή η πινελιά ζέστης κυριολεκτικά συνδυάζεται πολύ καλά με την πικάντικη γεύση της μαγιονέζας.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το ένα «must» συστατικό σε μια λαχανοσαλάτα είναι το πράσινο λάχανο. Αλλά, μπορείτε να είστε ευέλικτοι με την προσθήκη κόκκινου λάχανου. Οι αποχρώσεις του μωβ και του ανοιχτού πράσινου σίγουρα βελτιώνουν την αισθητική εμφάνιση αυτής της πικάντικης λαχανοσαλάτας. Σαφώς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα και θρεπτικά συστατικά σε αυτή τη σαλάτα.

Αφού κόψετε τα πράσινα και κόκκινα λάχανα, θα πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί για να πάρετε το σωστό επίπεδο θερμότητας σε αυτή τη λαχανοσαλάτα. Και εκεί έρχονται να παίξουν τα ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι. Προσθέστε περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με το επίπεδο ανοχής σας. Καθώς εδώ μιλάμε για μια πικάντικη εκδοχή λαχανοσαλάτας, μου αρέσει να κρατάω τους σπόρους, ωστόσο, αφαιρέστε τους αν τα τσίλι είναι πολύ καυτά.

Εντάξει, τώρα που τα βασικά στοιχεία έχουν ταξινομηθεί, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το πικάντικο κρεμώδες dressing. Ξεκινήστε με τα κλασικά συστατικά όπως μαγιονέζα, μουστάρδα ντιζόν και μηλόξυδο. Στη συνέχεια, προχωρήστε στα πικάντικα υλικά όπως πιπέρι καγιέν και αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Μου αρέσει επίσης να προσθέτω μια γενναιόδωρη πρέζα αλεσμένο κύμινο για να προσθέσω άλλο επίπεδο γεύσης.

Η απλή λευκή ζάχαρη είναι ένα από τα κλασικά συστατικά ενός καλού ντρέσινγκ λαχανοσαλάτας. Ωστόσο, το παρέλειψα από τη λίστα των συστατικών μου καθώς τα λάχανα είναι αρκετά γλυκά για μένα. Έτσι, η ζάχαρη είναι εντελώς προαιρετική σε αυτήν την πικάντικη συνταγή με λαχανοσαλάτα. Προσθέστε ή αφαιρέστε ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρώσετε τα λάχανα στο dressing. Μπορείτε είτε να το σερβίρετε αμέσως είτε να το κρυώσετε στο ψυγείο για μια ώρα για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

Λατρεύω αυτή την πικάντικη σαλάτα με πιάτα που περιλαμβάνουν αλμυρά κρέατα όπως κρέας, μπιφτέκια, κεμπάπ, τηγανητό κοτόπουλο κ.λπ.


Υλικά:

•► 2 φλιτζάνια πράσινο λάχανο τριμμένο
•► 2 φλιτζάνια τριμμένο κόκκινο λάχανο
•► 2 φλιτζάνια καρότα, κομμένα σε μακριά μπαστουνάκια
•► 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
•► 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου (κόλιανδρο)
•► 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
•► 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
•► 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
•► ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο (κύμινο σε σκόνη)
•► ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
•► 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά) (δεν χρησιμοποίησα ζάχαρη)
•► Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το πράσινο λάχανο, το κόκκινο λάχανο, το καρότο, τα πράσινα τσίλι και τα φύλλα κόλιανδρου (κόλιανδρο) σε ένα μεγάλο μπολ.

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, τοποθετήστε μαγιονέζα, μουστάρδα ντιζόν, μηλόξυδο, πιπέρι καγιέν, τριμμένο κύμινο και ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε). Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε να ενωθούν.

Ρίξτε το ντρέσινγκ σε τριμμένο λάχανο… τινάζοντάς το !!!!!

Ψύξτε 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Σερβίρουμε με τηγανητό κοτόπουλο, μπιφτέκια, τυλιγμένο κρέας και τάκος.





Την Συνταγή δημιούργησε η Ινδικής καταγωγής Rose{ Νίσα } συγγραφέας, προγραμματιστής συνταγών, φωτογράφος & βιντεογράφος πίσω από το «Nish Kitchen.»

nishkitchen.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου