Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής
Αυτό το cheesecake είναι έτοιμο σε μια στιγμή και δεν χρειάζεται φούρνος! Βολικό για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο και εξακολουθείτε να θέλετε μια απόλαυση για καφέ και πάρτι. Το λάιμ σε αυτό το cheesecake προσφέρει μια δροσερή γεύση και η καρύδα σας βάζει αμέσως σε καλοκαιρινή διάθεση.
Υλικά:
•► Παφλασμός λαδιού
•► 300 γρ γιαούρτι (καρύδα)
•► 250 ml σαντιγί
•► 1 λάιμ
•► 60 γραμμ. ζάχαρη
•► 10 γραμμ. ζελατίνη (7 φύλλα)
•► 60 γραμμ. μπισκότα maria (ή μπισκότα λεμόνι-τζίντζερ)
•► 30 γραμμ. τρίφτη καρύδας
•► 50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 χούφτα ροκανίδια καρύδας
Διατροφικές αξίες ανά φέτα:
•► 182,1 θερμίδες
•► 10,6 γραμμάρια υδατάνθρακες
•► 3,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
•► 13,5 γραμμάρια λίπους
•► 11,4 γραμμάρια φυτικών ινών
•► 0,4 γραμμάρια αλάτι
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε το ταψί { Ανοιξιάτικη φόρμα 20 cm } με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε τις άκρες με λάδι. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με επεξεργαστή τροφίμων ή πλάστη.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο στην ψίχα του μπισκότου. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί καλά. Μοιράζουμε το μείγμα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας και το πιέζουμε καλά (κατά προτίμηση το κάνουμε με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού.
Στη συνέχεια, αφήστε τη βάση στο ψυγείο. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Πλένουμε το λάιμ, το τρίβουμε με ψιλό τρίφτη και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Στύβουμε το λάιμ και ζεσταίνουμε το ζουμί σε ένα τηγάνι. Στύβουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε τη ζελατίνη και το χυμό λάιμ με ένα σύρμα. Μετά αφήστε το να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι. Προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι στο μείγμα λάιμ-ζελατίνης και ανακατέψτε γρήγορα.
Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού ζελατίνης στο υπόλοιπο γιαούρτι καρύδας και ανακατέψτε γρήγορα.
Τέλος, διπλώνουμε τη σαντιγί στο γιαούρτι καρύδας και ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα του κέικ.
Τέλος, το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
ΚαλοΦάγωτο Να Σας Είναι…!!!
You Might Also Like… …
optimumchange.nl
Υλικά:
•► Παφλασμός λαδιού
•► 300 γρ γιαούρτι (καρύδα)
•► 250 ml σαντιγί
•► 1 λάιμ
•► 60 γραμμ. ζάχαρη
•► 10 γραμμ. ζελατίνη (7 φύλλα)
•► 60 γραμμ. μπισκότα maria (ή μπισκότα λεμόνι-τζίντζερ)
•► 30 γραμμ. τρίφτη καρύδας
•► 50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 χούφτα ροκανίδια καρύδας
Διατροφικές αξίες ανά φέτα:
•► 182,1 θερμίδες
•► 10,6 γραμμάρια υδατάνθρακες
•► 3,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
•► 13,5 γραμμάρια λίπους
•► 11,4 γραμμάρια φυτικών ινών
•► 0,4 γραμμάρια αλάτι
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε το ταψί { Ανοιξιάτικη φόρμα 20 cm } με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε τις άκρες με λάδι. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με επεξεργαστή τροφίμων ή πλάστη.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο στην ψίχα του μπισκότου. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί καλά. Μοιράζουμε το μείγμα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας και το πιέζουμε καλά (κατά προτίμηση το κάνουμε με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού.
Στη συνέχεια, αφήστε τη βάση στο ψυγείο. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Πλένουμε το λάιμ, το τρίβουμε με ψιλό τρίφτη και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Στύβουμε το λάιμ και ζεσταίνουμε το ζουμί σε ένα τηγάνι. Στύβουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε τη ζελατίνη και το χυμό λάιμ με ένα σύρμα. Μετά αφήστε το να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι. Προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι στο μείγμα λάιμ-ζελατίνης και ανακατέψτε γρήγορα.
Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού ζελατίνης στο υπόλοιπο γιαούρτι καρύδας και ανακατέψτε γρήγορα.
Τέλος, διπλώνουμε τη σαντιγί στο γιαούρτι καρύδας και ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα του κέικ.
Τέλος, το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
ΚαλοΦάγωτο Να Σας Είναι…!!!
Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Άλλη μια Συνταγή:
Cheesecake Με Καρύδα & Lime !!!
optimumchange.nl
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου