Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!
Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα πανεύκολη!! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι εδώ. Δοκιμασμένη πολλές φορές αξίζει να τη δοκιμάσετε και βάζουμε στοίχημα οτι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.
Υλικά: { για 10 μερίδες / Θερμίδες ανα μερ. 280 }
Για την πορτοκαλόπιτα:
•► 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
•► 4 αυγά
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 2 κ.γλ. βανίλια
•► 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
•► 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•► 2 κ.σ. πολτός πορτοκαλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι
•► 200 ml αραβοσιτέλαιο
Για το σιρόπι:
•► 600 γραμ. ζάχαρη
•► 500 γραμ. νερό
•► 1 ξύλο κανέλα
•► 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση:
Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστούμε νωπά φύλλα κρούστας. Τα τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και διαχωρίζουμε τα φύλλα που τυχόν έχουν μπερδευτεί πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράζουμε νερό, κρυσταλλική ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και τον χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι. Πρέπει να δέσουν τα υλικά και η υφή του να είναι αραιή. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με το σύρμα ζωηρά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σταδιακά, προσθέτουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό επιτρέπει στην πορτοκαλόπιτα να αφρατέψει και να γίνουν τα φύλλα τραγανά κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σε ταψί που έχουμε αλείψει με αραβοσιτέλαιο. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η πορτοκαλόπιτα.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο. Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε την πορτοκαλόπιτα σε όλη την επιφάνειά της. Τη σιροπιάζουμε αμέσως, όπως είναι καυτή, με το κρύο σιρόπι, σε δόσεις. Αφήνουμε λίγο λίγο να απορροφηθεί και συνεχίζουμε το σιρόπιασμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Την Συνταγή δημιούργησε ο Chef Τάσος Αντωνίου
You Might Also Like… …
mamapeinao.gr
Υλικά: { για 10 μερίδες / Θερμίδες ανα μερ. 280 }
Για την πορτοκαλόπιτα:
•► 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
•► 4 αυγά
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 2 κ.γλ. βανίλια
•► 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
•► 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•► 2 κ.σ. πολτός πορτοκαλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι
•► 200 ml αραβοσιτέλαιο
Για το σιρόπι:
•► 600 γραμ. ζάχαρη
•► 500 γραμ. νερό
•► 1 ξύλο κανέλα
•► 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση:
Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστούμε νωπά φύλλα κρούστας. Τα τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και διαχωρίζουμε τα φύλλα που τυχόν έχουν μπερδευτεί πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράζουμε νερό, κρυσταλλική ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και τον χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι. Πρέπει να δέσουν τα υλικά και η υφή του να είναι αραιή. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με το σύρμα ζωηρά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σταδιακά, προσθέτουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό επιτρέπει στην πορτοκαλόπιτα να αφρατέψει και να γίνουν τα φύλλα τραγανά κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σε ταψί που έχουμε αλείψει με αραβοσιτέλαιο. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η πορτοκαλόπιτα.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο. Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε την πορτοκαλόπιτα σε όλη την επιφάνειά της. Τη σιροπιάζουμε αμέσως, όπως είναι καυτή, με το κρύο σιρόπι, σε δόσεις. Αφήνουμε λίγο λίγο να απορροφηθεί και συνεχίζουμε το σιρόπιασμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Την Συνταγή δημιούργησε ο Chef Τάσος Αντωνίου
Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες !!!
Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Δείτε ακόμα: Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας !!!
Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Δείτε ακόμα: Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας !!!
mamapeinao.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου