Συνταγές Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής !!!
Δημοφιλές στην Ελλάδα το αμερικανικής καταγωγής τσιζκέικ εκτός από την «ωμή» εκδοχή του, έχει και συνταγή όπου απαιτείται ψήσιμο. Είναι το λεγόμενο «νεοϋορκέζικο τσιζκέικ», επίσης πολύ νόστιμο.
Υλικά: { για 12 μερίδες }
Για τη βάση
•► 180 γρ. μπισκότα digestive
•► 90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
•► 500 γρ. τυρί κρέμα
•► 125 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
•► 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
•► 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
•► 3 αυγά
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.
Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50'-60' περίπου.
Μόλις το cheesecake ψηθεί, το βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.
Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο υποφαινόμενος Admin {sinakis} , ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική & ως εκ τούτου λέω ότι… Αυτό το cheesecake, κανονικά, σερβίρεται σκέτο. Ωστόσο, μπορείτε δίπλα ή από πάνω να προσθέσετε μία κρέμα λεμόνι ή βανίλια ή σαντιγύ, ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο Να Σας Είναι !!!
icookgreek.com
Υλικά: { για 12 μερίδες }
Για τη βάση
•► 180 γρ. μπισκότα digestive
•► 90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
•► 500 γρ. τυρί κρέμα
•► 125 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
•► 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
•► 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
•► 3 αυγά
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.
Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50'-60' περίπου.
Μόλις το cheesecake ψηθεί, το βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.
Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο υποφαινόμενος Admin {sinakis} , ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική & ως εκ τούτου λέω ότι… Αυτό το cheesecake, κανονικά, σερβίρεται σκέτο. Ωστόσο, μπορείτε δίπλα ή από πάνω να προσθέσετε μία κρέμα λεμόνι ή βανίλια ή σαντιγύ, ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
icookgreek.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου