Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ξέρετε γιατί η απογοήτευση πονάει τόσο πολύ;
Επειδή προέρχεται πάντα
από ανθρώπους που αγαπάμε!!!

Κοινωνία/Σχέσεις~Συναισθήματα~Συμπεριφορά !!!


Προέρχεται πάντα από εκείνους που εκτός από την αγάπη μας, είχαν επίσης την απόλυτη εμπιστοσύνη μας και τον μεγάλο σεβασμό μας. Πονάει γιατί είναι ο καρπός μιας προδοσίας που μας πιάνει απροετοίμαστους και είναι ένα όπλο που μας χτυπάει από πίσω. Η απογοήτευση έχει τη δύναμη να αποδομήσει μέσα μας όλα όσα έχουμε χτίσει σε σχέση με αυτό το πρόσωπο μέσω της πίστης και της παράδοσης. Μπορεί να μας κάνει να δούμε τον άλλον ως τον χειρότερο εχθρό μας και να μας κάνει να πιστέψουμε για μια στιγμή ότι μας εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απογοήτευση είναι τόσο κακοήθης όταν κατακάθεται μέσα μας που είναι ικανή να μας στερήσει τη χαρά, τη θέληση για ζωή και την ασφάλεια που είχαμε σε σχέση με το άλλο πρόσωπο. Είναι σαν ολόκληρη η ιστορία μας να ήταν στα χέρια του και για μια στιγμή δισταγμού να ρίχνει στη λάσπη ό,τι όμορφο και αληθινό είχαμε. Ναι, η απογοήτευση πονάει και δεν είναι εύκολο να την ξεπεράσουμε αν δεν υπάρχει έργο του Θεού μέσα μας και ορατή και επιθυμητή αλλαγή στον άλλο.

Συγχωρούμε ακόμη και, αλλά η συγχώρεση είναι το εργαλείο που αφαιρεί το μαχαίρι από την καρδιά μας, αλλά η πληγή παραμένει ανοιχτή και πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε η προσβολή, η μνησικακία, η ανασφάλεια και ο πόνος να μην ριζώσουν στην ψυχή μας και να μας μετατρέψουν σε έναν πικραμένο άνθρωπο χωρίς κίνητρο. Κανείς δεν συγχωρεί επειδή είναι ωραίο, κανείς δεν συγχωρεί επειδή έχει ξεχάσει το άδικο που δέχτηκε, κανείς δεν συγχωρεί επειδή είναι πολύ άγιος. Δυστυχώς, κανείς δεν συγχωρεί επειδή οφείλεται.

Οι άνθρωποι συγχωρούν επειδή έχουν ανάγκη να απελευθερωθούν από τα βάρη που επιβραδύνουν τα βήματά τους και επειδή η ειρήνη μπορεί να βρεθεί μόνο σε υγιή περιβάλλοντα και η αγάπη ανθίζει μόνο εκεί όπου υπάρχει χώρος. Η συγχώρεση μας ανοίγει εξαιρετικούς δρόμους, ακόμη και αν φαίνεται να είναι μια δειλή πράξη μπροστά στον πόνο και την απογοήτευση που μας προκαλεί ο άλλος. Δεν είναι εύκολο, ούτε συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Επομένως, αν έχετε απογοητεύσει κάποιον που αγαπάτε, όσο κι αν αυτό το άτομο σας αγαπάει, θα χρειαστεί χρόνο για να ξεχάσει το κακό που του έχει συμβεί, θα χρειαστεί την υπομονή σας για να σταθεί ξανά στα πόδια του, θα χρειαστεί να αποδείξει στον εαυτό του μέσα από την ορατή και αναγκαία συμπεριφορά σας ότι τίποτα δεν είναι μεγαλύτερο από την αγάπη σας γι' αυτόν. Θα χρειαστεί να δει σε εσάς την αλήθεια των συναισθημάτων του, για να νιώσει ξανά ασφαλής. Αυτό απαιτεί χρόνο...


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου