Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Μαρμελάδα αχλάδι εύκολη & γρήγορη & Χωριάτικη !!!

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Οι μαρμελάδες πάντα αποτελούσαν για μένα αναμνήσεις…. ένα βαζάκι σπιτική μαρμελάδα με γεμίζει με χαρά & απόλαυση.

Η γιαγιά Μαρία - αλλά & η μητέρα μου - τότε μάζευε τα αχλάδια και μας τα έφτιαχνε μαρμελάδα και ήταν η καλύτερη μαρμελάδα στον κόσμο, γιατί πολύ απλά ότι έφτιαχνε εκείνη είχε πολύ αγάπη μέσα του που έφτανε μέχρι την κοιλίτσα μας… ακολουθεί η γεμάτη αναμνήσεις...

Υλικά: { 5 βάζα των 500 γρ. ~ 50 θερμίδες 1 κουτ. γλυκού }

•► 2,5 κιλά αχλάδια ώριμα αλλά όχι παραγινωμένα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
•► ½ λεμόνι χυμό και ξύσμα
•► 1 ξύλο κανέλας
•► 4 γαρύφαλλα
•► 1 φλιτζάνι νερό
•► 6 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα αχλάδια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ όποτε χρειάζεται ξαφρίζουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας. Μόλις η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, είναι έτοιμη.

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και την μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα τα οποία αφήνουμε ανοιχτά μέχρι η μαρμελάδα να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια τα καλύπτουμε με καπάκι και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Όταν ανοιχτεί η μαρμελάδα, διατηρείται στο ψυγείο.

Τέλος να ενημερώσω οτι η Προετοιμασία διαρκεί 10 λεπτά & η εκτέλεση 45 λεπτά.

ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }

mamapeinao.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου