Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι…
Υπέροχες Χωριάτικες Γεύσεις !!!

Συνταγές Μαγειρικής ~ Ζαχαροπλαστικής !!!


Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι. Μια συνταγή εύκολη & ελαφριά & πάρα πολύ νόστιμη. Λίγα υλικά δημιουργούν ένα πάρα πολύ ωραίο πιάτο.

Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Υλικά: { μερίδες: 5 / Θερμίδες: 520 }

•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
•► 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
•► 1 πακέτο χυλοπίτες
•► μυζήθρα τριμμένη
•► αλάτι
•► πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }

mamapeinao.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου