Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει κάποιον
χωρίς να αγαπήσει τον εαυτό του…!!!

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα ~ Συμπεριφορά !!!


Κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει κάποιον χωρίς να αγαπήσει τον εαυτό του. Το να είσαι καλά με τον εαυτό σου, να κατανοείς τα όρια και τις αξίες σου, να γνωρίζεις πόσο σημαντικός είσαι για τον Θεό και για όλους εκείνους που πραγματικά σε αποδέχονται όπως είσαι, είναι πρωταρχικές συμπεριφορές για να έχεις μια υγιή ζωή και μια υγιή σχέση.

Όταν χάνεις τον εαυτό σου δημιουργείς έναν δεσμό με την απογοήτευση και κάθε φορά που απογοητεύεσαι οι σκέψεις σου θα είναι της ήττας, όπως: είμαι ένοχος για τις ατέλειές μου, δεν είμαι σημαντικός, δεν έχω δύναμη, τα καταστρέφω όλα, δεν μπορώ να ξανασηκωθώ, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν/αυτήν, δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον, και με αυτό η αυτο-αγάπη σου αποκοιμιέται μέσα στην αυτο-περιφρόνηση.

Αρχίζετε να πιστεύετε στο κακό των άλλων, στα κακά πράγματα που σας ρίχνουν μέσα από τη δυσαρέσκεια και τις διαφορές τους, και αποπροστατεύετε την καρδιά σας, επιτρέποντας στα συναισθηματικά σκουπίδια να συσσωρεύονται εκεί που θα έπρεπε να κατοικεί μόνο το Άγιο Πνεύμα του Θεού.

Μια φίλη μου είπε κάποτε ότι ήταν απογοητευμένη από τη ζωή και ότι η σχέση της γινόταν όλο και χειρότερη εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ζήλιας που προκαλούσε η ακατανόητη συμπεριφορά του συζύγου της, ο οποίος συχνά την έκανε να αισθάνεται σαν το χειρότερο άτομο στον κόσμο επειδή του επισήμαινε τα αναρίθμητα ελαττώματά του.

Σε αυτή την τόσο αναγκαία συζήτηση της είπα αυτή τη γνωστή φράση που όλοι χρησιμοποιούμε: κανείς δεν μπορεί να δώσει αυτό που δεν έχει και ότι όταν είμαστε σίγουροι για το πόσο ενδιαφέροντες είμαστε, τίποτα που έρχεται εναντίον μας δεν μας κλονίζει ή μας ακυρώνει.

Αν το σώμα σας είναι ο ναός και το σπίτι του Αγίου Πνεύματος του Θεού, όλα μέσα σας είναι υπέροχα, το σώμα σας, το εσωτερικό σας, τα συναισθήματά σας, ακόμη και ο τρόπος που ενεργείτε και αντιδράτε σε ό,τι έρχεται να σας διαταράξει συναισθηματικά. Μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από την επίδραση μιας βρισιάς και να παραλύσετε τη δράση της μέσω της ιδιαίτερης μη αποδοχής της.

Όταν το μάθετε αυτό και καταλάβετε ότι η αξία του άλλου δεν είναι μεγαλύτερη από τη δική σας αξία, ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Όταν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας μπροστά στη ζωή και αρχίζετε να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα σας πληγώνουν ή σας μειώνουν, η ζωή σας βελτιώνεται και η αυτοεκτίμησή σας ανεβαίνει. Πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Κανείς δεν είναι πολύ λίγος ή πολύς για κανέναν. Είμαστε το σωστό μέτρο στις καρδιές εκείνων που μας αγαπούν και μας θαυμάζουν. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αγαπήστε τον εαυτό σας, εκτιμήστε τον εαυτό σας, κοιτάξτε τον εαυτό σας με μεγαλύτερη ωριμότητα και δώστε στον εαυτό σας τον κατάλληλο σεβασμό. Χρειάζεσαι τον εαυτό σου… Τ΄ Ακούς?? Εσένα το Λέω!!


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου