Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Νέα μέθοδος διατηρεί τα φρέσκα ζυμαρικά ζωντανά για ένα μήνα !!!

Τεχνολογία ~ Επιστήμη Vs Διατήρηση Τροφίμων !!!


Ερευνητική ομάδα στην Ιταλία ανέπτυξε μια νέα μέθοδο διατήρησης των φρέσκων ζυμαρικών και το… προσδόκιμο ζωής τους αυξάνεται από λίγα 24ωρα σε περίπου ένα μήνα.

Οι λάτρεις των φρέσκων ζυμαρικών θα υποδεχτούν με μεγάλη ικανοποίηση τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Ιταλία για την αύξηση του χρόνου διατήρησης των φρέσκων ζυμαρικών. Τα ζυμαρικά που παράγονται στις βιομηχανίες και καταλήγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν συνήθως διάρκεια ζωής 30-90 ημερών. Τα φρέσκα, χειροποίητα, ζυμαρικά που φτιάχνει κάποιος σπίτι του έχουν διάρκεια ζωής μόλις 2-3 24ωρων.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Frontiers in Microbiology» επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ιταλίας παρουσιάζουν μια μέθοδο που ανέπτυξαν η οποία υποστηρίζουν ότι μπορεί να διατηρεί τα φρέσκα ζυμαρικά κατάλληλα για κατανάλωση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Μάλιστα στα πειράματα διαπιστώθηκε ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να διατηρήσει τα φρέσκα ζυμαρικά ασφαλή για κατανάλωση για 120 μέρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τόσο τα φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζει κάποιος στο σπίτι του όσο και αυτά που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων με την ετικέτα των φρέσκων είναι ευάλωτα σε έκθεση με διαφόρων ειδών βακτήρια. Τα βιομηχανικής παραγωγής φρέσκα ζυμαρικά υπόκεινται για αυτόν τον λόγο σε μια θερμική θεραπεία, ένα είδος παστερίωσης για ζυμαρικά. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε πλαστικές συσκευασίες όπου αφαιρείται το οξυγόνο και εισάγονται σε αυτές άλλα αέρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις προστίθενται στα βιομηχανικά φρέσκα ζυμαρικά χημικά συντηρητικά για να αυξηθεί λίγο ο χρόνος ζωής τους.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο διατήρησης των φρέσκων ζυμαρικών αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τεχνητά συστατικά. Πειραματίστηκαν με τα ποσοστά παρουσίας των διαφόρων αερίων στις συσκευασίες και τα χαρακτηριστικά της πλαστικής ύλης των συσκευασιών έτσι ώστε να βρουν τον συνδυασμό εκείνο που θα προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο τα φρέσκα ζυμαρικά από τα βακτήρια.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης ένα μείγμα προβιοτικών που διαπιστώθηκε ότι μπορεί και αυτό να εμποδίζει την παρουσία βακτηρίων. Η μέθοδος αυτή αποδείχτηκε αποτελεσματική και αύξησε σημαντικά το χρόνο ζωής των φρέσκων ζυμαρικών. Μένει τώρα να διαπιστωθεί αν η μέθοδος αυτή μπορεί να αποκτήσει σύντομα εμπορική χρήση και να κάνουν την εμφάνιση τους συσκευασίες μακράς διατήρησης φρέσκων ζυμαρικών και ποιο θα είναι το κόστος τους.


You Might Also Like... ...

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Internet !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Techscience !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Κόσμος !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Επιπτώσεις στο Περιβάλλον !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Περιβάλλον/Κλίμα !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Πράσινη Τεχνολογία !!!

Δείτε κ.α. Αναρτήσεις με Θέμα: Διάστημα !!!


‿︵♡︵‿⊱❊⊰‿︵♡︵‿

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Τεχνολογία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Κόσμος Νέα {World News } !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Υγεία {Health} !!!

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κλάση οικιακών συσκευών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Tips !!!


naftemporiki.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου