Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αποχαιρετήστε αυτό που δεν σας κάνει
να αναπτυχθείτε…!!!

Ο Λόγος Του Θεού Vs Χριστιανικές Παραδοχές !!!


Όταν ο Αβραάμ έφυγε από τη γη του, έκανε ένα σοβαρό λάθος παίρνοντας μαζί του τον Λωτ, αφού ο Θεός τον είχε ήδη διατάξει να αφήσει πίσω του τη γη και τους συγγενείς του (Γέν. 12:1). Φάνηκαν αχώριστοι, αλλά με τον καιρό συνειδητοποίησαν, μέσα από τις συγκρούσεις και τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και των δύο, ότι δεν μπορούσαν πλέον να συνεχίσουν στην ίδια γη.

Ο Αβραάμ επέλεξε την ειρήνη και αποφάσισε να χωριστεί, αφήνοντας τον Λωτ να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθούσε. Εκείνος, προφανώς, επέλεξε τα πράσινα λιβάδια. Ο Αβραάμ έμεινε στη γη Χαναάν και αμέσως μετά τον χωρισμό ο Θεός του έδειξε το μεγαλείο της γης αυτής.

"Και ο Κύριος είπε στον Αβραάμ, αφού ο Λωτ απομακρύνθηκε απ' αυτόν: Σήκωσε τώρα τα μάτια σου και κοίταξε από τον τόπο όπου βρίσκεσαι προς τη βόρεια πλευρά και προς τη νότια πλευρά και προς την ανατολική πλευρά και προς τη δυτική πλευρά". (Γένεση 13:14).

Ξέρετε τι μαθαίνω από αυτό; Αυτό που εμπόδισε τον Αβραάμ να δει την ευλογία που είχε στα χέρια του ήταν η επιμονή του να παραμείνει στο πλευρό ενός ατόμου που το μόνο που έφερε στη ζωή του (διχόνοια), διαίρεση και σύγκρουση. Ο Αβραάμ ήταν προσαρμοσμένος σε αυτή την κατάσταση και δεν μπορούσε να βγει από τη θέση του, δεν μπορούσε να δει την ανάπτυξή του.

Μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε ένα βασικό ξεκαθάρισμα στη ζωή μας και να βγάλουμε από μέσα μας ό,τι μας αφήνει πίσω, ώστε να μπορέσει να συμβεί αυτό που είναι απαραίτητο, και αυτό περιλαμβάνει αρνητικούς και αναποφάσιστους ανθρώπους, άσχημα συναισθήματα και περιττές υποχρεώσεις.

Ο Αβραάμ έζησε μια περιορισμένη ζωή δίπλα σε εκείνον που εκτός από άπληστος, ήθελε και μια εύκολη ζωή. Κάθε κατάκτηση και νίκη προέρχεται από τον ιδρώτα του προσώπου μας. Ο Λωτ επιθυμούσε αυτό που είχε μπροστά στα μάτια του, αλλά αυτό που έδωσε ο Θεός στον Αβραάμ ήταν πέρα από αυτό.

Ορισμένοι αγώνες, ορισμένες απογοητεύσεις, ορισμένοι πόνοι και αποστάσεις, παρόλο που μας πληγώνουν, χρησιμεύουν επίσης για να μας αποκαλύψουν ότι ακόμα και αν μας στερούν το έδαφος, έχουμε φτερά, μπορούμε να πετάξουμε, μπορούμε να ζήσουμε μέσα από νέα ξεκινήματα, μπορούμε να χτίσουμε και να ξαναχτίσουμε ακόμα και αν προσπαθούν να μας ακυρώσουν. Ο Θεός ξέρει πραγματικά τι κάνει.


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου