Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Κοίτα να βολευτείς και να μην παιδευτείς...!!!

Στα Στέκια Της Ψυχολογίας !!!


Όλοι κυνηγάνε το βόλεμα τους. Αυτό ακούς όπου και να κοιτάξεις. Το ακούς στο δρόμο, στο σπίτι σου, στη παρέα σου και έχουν αρχίσει τα μάτια σου να συνηθίζουν. Τα μάτια σου βλέπουν ανθρώπους που βολεύονται σε σχέσεις. Εξασφαλίζουν τα απαραίτητα. Το βόλεμα τους είναι όλη τους η αφεντιά. Τους ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια τους και η άνεση τους. Καμαρώνουν τη βόλεψη τους και αισθάνονται πανευτυχής. Τις περισσότερες φορές ψάχνουν να βρουν κάτι εύκολο. Κάτι, που δεν θα τους παιδεύσει, ούτε θα τους ζορίσει.

Ο Βολεματίας είναι εκείνος ο άνθρωπος που κυκλοφορεί στο δρόμο μας χωρίς να έχει αρχές και αξίες. Τον ενδιαφέρει να γίνεται απλά η δουλειά του. Να βγάζει τη μέρα του και να μην ανησυχεί για το αύριο. Δεν θέλει να ζορίζει το κεφάλι του. Δεν θέλει να ερωτευτεί. Δεν θέλει να νιώσει ευάλωτος και αδύναμος. Δεν θέλει να νοιάζεται για άλλους παρά μόνο για τον εαυτό του.

Η αγάπη για έναν βολεματία είναι απαγορευμένη. Δεν έχει μάθει να παλεύει και να αγωνίζεται. Ο βολεματίας περιμένει τους άλλους να αφιερώσουν χρόνο για τον ίδιο. Δεν παιδεύεται για τον εαυτό του. Περιμένει τους άλλους να του υλοποιήσουν τα όνειρα και αυτός απλά να τα απολαύσει. Δεν έχει μάθει να μοιράζεται. Να δίνει κομμάτια της ψυχής του και να προσπαθεί να φτιάχνει χαμόγελα γύρω του. Έχει ανοσία στα συναισθήματα. Συμβιβάζεται για να μπορεί να έχει το πάνω χέρι.

Ο βολεματίας επίσης σιχαίνεται τις αλλαγές. Του προκαλούν πονοκέφαλο και μεγάλο πόνο όταν αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε νέα συναισθηματικά δεδομένα. Δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες ούτε συντρόφους. Προτιμά να μένει στάσιμος. .Εξυμνεί τη ρουτίνα του και δεν ξεβολεύεται εύκολα.

Ο βολεματίας σε περιμένει στη γωνία . Θέλει να αρπάζει και να απολαμβάνει. Αποτελεί αρπακτικό της εποχής μας.
Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά τη γλώσσα τους. Είναι το δυνατό τους σημείο. Οι ωραίες λέξεις βγαίνουν αβίαστα από το στόμα τους.

Σε εθίζουν στην αρχή γιατί πιστεύεις αυτά που σου λένε. Τα λόγια τους μένουν στο μυαλό σου και δεν μπορείς να τα αποβάλλεις από τον εγκέφαλο σου. Σου μιλάνε για συναισθήματα. Γνωρίζουν την θεωρία αλλά ζορίζονται στη πράξη. Ο έρωτας δεν ταιριάζει στο κεφάλι τους.
Άλλαξες όμως και κατάλαβες. Το βόλεμα του σκότωσε την αγάπη σου.

Γύρισες το κεφάλι σου και κατάλαβες την πραγματική τους όψη. Ψυχρή, επίπεδη, αλαζονική και φιλάρεσκη.

Έμαθες πως, ο άνθρωπος που είναι ανίκανος να αγαπήσει, δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο.

Θέλει πολύ δύναμη να παραδεχτείς πως αυτός ο άνθρωπός μίκραινε την ευτυχία σου καθώς μεγάλωνε το βόλεμα του.

You Might Also Like… …

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Ψυχολογία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Φιλοσοφία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Σχέσεις !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Κοινωνία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Όμορφος Κόσμος !!!

Προτεινόμενο Άρθρο: Συναισθηματική νοημοσύνη για τις δύσκολες στιγμές!!! !!!

Προτεινόμενο Άρθρο: Πώς να εκπαιδεύσετε συναισθηματικά τα παιδιά σας με επιτυχία!!! !!!


anapnoes.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου