Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Μην επιτρέπετε στην κακία των άλλων να ελέγχει τις πράξεις σας. Ισχυρότερος από αυτόν που πληγώνει, είναι αυτός που κατακτά τον εαυτό του !!

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα Vs Συμπεριφορά !!!


Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι θέλουμε να πούμε κάποιες αλήθειες σε ορισμένους ανθρώπους και να τους βάλουμε στη θέση που τους αρμόζει. Αλλά οι δικές μας αλήθειες δεν είναι πάντα ίδιες με του Θεού. Πολλές φορές βασίζονται στο θυμό ή το μίσος που νιώθουμε όταν κάποιος γίνεται καταραμένο όργανο για να μας βγάλει από τον τόπο και αντί να φέρουμε ειρήνη και ηρεμία στην ψυχή μας, φέρνουμε περισσότερο άγχος και αγωνία.

Υπάρχουν πράγματα που πραγματικά μόνο ο Θεός μπορεί να λύσει, υπάρχουν καταστάσεις που μόνο Εκείνος μπορεί να καταλάβει και να δράσει, και όσο δίκιο κι αν έχουμε, χάνουμε τη λογική μας όταν ενεργούμε με τον τρόπο μας, όταν αφήνουμε τα άσχημα συναισθήματα να μας κυριαρχήσουν.

Ισχυρότερος από αυτόν που πληγώνει, προσβάλλει και θίγει, είναι αυτός που κατακτά τον εαυτό του. Ανώτερος από όλο τον πόνο και τη θλίψη που μας προκαλούν, είναι ο Κύριος που μας φροντίζει και μας θεραπεύει. Είναι ανόητο να χάνετε τον εαυτό σας για κάτι που κατά βάθος ξέρετε ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Ο Κύριος είναι δίκαιος και η δράση Του είναι πολύ τέλεια σε κάθε κατάσταση. Ο Δαβίδ καταδιώχθηκε, ταπεινώθηκε, συκοφαντήθηκε από τον Σαούλ, και όταν είχε τη μοναδική ευκαιρία να τον σκοτώσει δεν το έκανε, δεν τον άγγιξε, δεν τον πλήγωσε, αλλά με τη θεία δικαιοσύνη ο Σαούλ πλήρωσε πράγματι ένα υψηλό τίμημα για το κακό του.

Είναι δύσκολο να αντισταθείς, είναι οδυνηρό να συγκρατηθείς, είναι κουραστικό να μην μπορείς να κάνεις τίποτα με τον τρόπο μας, αλλά το χειρότερο είναι να αφήνεις το κακό των άλλων να μας ελέγχει σε σημείο που να μας απομακρύνει από τη θέση τιμής που μας έχει τοποθετήσει ο Θεός. Μην παρκάρεις τη ζωή σου εκεί που δεν υπάρχουν καλοί καρποί για να σε θρέψουν. Κοιτάξτε μπροστά, εκεί βρίσκεται η νίκη σας. Τίποτα που χτίζεται στην άμμο δεν μένει όρθιο. Σας εύχομαι τα καλύτερα… από Καρδιάς!!!


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου