Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η Σκέψη μου και η Αναλυτική της Σκέψη !!!

Στα Στέκια Της Ψυχολογίας !!!


Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Ιδέες που πιάνονται με την αόρατη πετονιά του νου κι αρχίζουν να αναδύονται σαν σπαρταριστά ψάρια πάνω στη εν τρικυμία βρισκόμενη βάρκα της περαιτέρω ανάλυσης. Ποιός; Τι; Που; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί όχι βρε αδερφέ; Το κεφάλι με μόνιμο πονοκέφαλο. Παιδιά. Δουλειά. Σπίτι. Προσωπικά. Προσωπικά; Με παιδιά; Δεν παίζει! Ξανά μανά σκέψεις. Κυρίως άτακτες, πολύπλοκές, όχι και τόσο αισιόδοξες και κυρίως νυχτερινές! Έτσι, γιατί σιγά να μη μας άφηναν να κάνουμε έναν ύπνο της προκοπής.

Διαβάζω: “Η σκέψη επιτρέπει στους ανθρώπους να ερμηνεύσουν, να απεικονίσουν και να καταλάβουν τον κόσμο τον οποίο βιώνουν, καθώς επίσης και να κάνουν προβλέψεις πάνω σε αυτόν. Είναι συνεπώς χρήσιμη σε έναν οργανισμό με ανάγκες, στόχους και επιθυμίες καθώς κάνει σχέδια ή άλλες απόπειρες για την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών” και αυτόματα με θέτω υπό πλήρη αμφισβήτηση. Βλέπεις η δική μου η σκέψη, δεν μου επιτρέπει τίποτα άλλο πέραν μιας πιο σύνθετη και δισεπίλυτης σκέψης σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα… Ψυχαναγκασμός; Ασφαλώς!!

Πράξεις και λόγια που έλαβαν χώρα στο παρελθόν, βιώνονται εκ νέου σε επίπεδο σκέψης, με όλες τι απαραίτητες διορθώσεις. Αναλύονται οι αιτίες που δεν βοήθησαν στην πρώτη σωστή “εκφορά” τους και προγραμματίζονται υποθετικά όλα όσα θα λάβουν χώρα , αν και εφόσον βρεθούν οι ανάλογες καταστάσεις για να επαναληφθούν τα γεγονότα. Πρακτικά αυτό δεν γίνεται ποτέ. Μα ποιόν ενδιαφέρει η… πραγματικότητα; Στο παρόν δε, παρόλη τη σκέψη, τα λάθη θα βρουν τρόπο να έχουν την τιμητική τους και βέβαια μια θέση στην μελλοντική νοητική επεξεργασία, όταν βέβαια θα αποτελούν πια παρελθόν!

Ναι είναι αλήθεια! Η σκέψη κινεί όλο τον κόσμο. Είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη και τη δημιουργία. Είναι η θεωρία. Είναι και ο νόμος. Είναι σπόρος. Είναι και ο καρπός. Στο μυαλό μιας γυναίκας όμως, που είναι σύζυγος, μάνα, εργαζόμενη, και λίγο πιο μέσα της παραμένει άνθρωπος με όνειρα και φιλοδοξίες, είναι μια χειροβομβίδα με τραβηγμένη την περόνη.

Ναι υπάρχει ομολογία! Η αναλυτική σκέψη της σκέψης μου, παραδέχεται πώς αυτό δεν είναι εξομολόγηση αλλά μια ξεκάθαρη προειδοποίηση!

Εγκάρδια… … To whom it may concern{ Προς Κάθε Ένδιαφερόμενο }.


Το άρθρο έγραψε η Ματίνα Κ. Καρελιώτη

You Might Also Like… …

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Ψυχολογία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Φιλοσοφία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Σχέσεις !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Κοινωνία !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Όμορφος Κόσμος !!!

Προτεινόμενο Άρθρο: Συναισθηματική νοημοσύνη για τις δύσκολες στιγμές!!! !!!

Προτεινόμενο Άρθρο: Πώς να εκπαιδεύσετε συναισθηματικά τα παιδιά σας με επιτυχία!!! !!!


anapnoes.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου