Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Περισσότερη λογική,
λιγότερο συναίσθημα παρακαλώ !!!

Κοινωνία/Σχέσεις~Συναισθήματα~Συμπεριφορά Vs Jesus !!!


Αμέτρητες φορές λέμε ότι δεν θα κάνουμε άλλα λάθη, και αμέτρητες φορές κάνουμε λάθη, παραπαίουμε, αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από ένα συναίσθημα, από κάτι ή κάποιον, από ορισμένες ιδιαιτερότητες και επιθυμίες της καρδιάς μας, και το να ακούμε τη λογική είναι σχεδόν πάντα βασανιστήριο, γιατί είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να μην πέσουμε στην αγκαλιά της απογοήτευσης.

Τα λάθη έχουν τη δύναμη να μας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο όταν τους το επιτρέψουμε, αλλά μέχρι να μάθουμε από αυτά έχουμε χτυπήσει πολλά κεφάλια, έχουμε σταματήσει να ακούμε πολλές ευνοϊκές συμβουλές, έχουμε απομακρυνθεί από πολλούς που ήταν στο πλευρό μας προσπαθώντας να μας εμποδίσουν να πέσουμε, έχουμε αφήσει πίσω μας πολλές πολύτιμες έννοιες, έχουμε προσκολληθεί υπερβολικά στα συναισθήματα, έχουμε εγκαταλείψει τον εαυτό μας για να ζήσουμε μια ιστορία που μπορεί να μην είναι δική μας.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι να μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για ό,τι δεν πέτυχε, να μην κρατάτε το γέλιο σας για ό,τι δεν πέτυχε, να μην βασανίζετε τον εαυτό σας για ένα λάθος βήμα ή για ένα επώδυνο ξύλο που σας έδωσε η ζωή, γιατί είμαστε φτιαγμένοι από καινούργια ξεκινήματα και κάθε χαστούκι είναι ένα μάθημα που παίρνουμε μαζί μας, μια εμπειρία που κουβαλάμε μαζί μας, ένα σκαλοπάτι που ανεβαίνουμε για να βρούμε το αληθινό και το μεγαλειώδες για την καρδιά μας.

Ο Θεός έχει τη δύναμη να μας αποκαταστήσει από μια πληγή ή μια απογοήτευση, αλλά για να το κάνει αυτό μας διδάσκει να αποδομήσουμε μέσα μας αυτό που το "εγώ" μας έχει χτίσει, καθιστώντας μας εξαρτημένους από αυτόν. Πάντα σηκωνόμαστε πιο δυνατοί μετά από κάθε πτώση και πιο σοφοί μετά από κάθε απογοήτευση, πάντα μαθαίνουμε να ακούμε περισσότερο τη λογική και λιγότερο το συναίσθημα.


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου