Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Τηγανίτες με λαχανικά και χαλούμι !!!

Συνταγές Μαγειρικής/ Ζαχαροπλαστικής !!!


Μια ξεχωριστή συνταγή για αφράτες τηγανίτες -σαν pancakes{πανκεϊκ}- με λαχανικά, χαλούμι και ξινόγαλο.

Υλικά:

•► 1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή αριάνι
•► 1 κουταλιά βούτυρο
•► 1 ασπράδι αυγού
•► 1 καρότο τριμμένα σε λεπτό τρίφτη
•► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 2 κουταλιές σταρένιο αλεύρι
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
•► 180 γρ. χαλούμι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
•► 1 κουταλάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
•► λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή ό,τι χρησιμοποιείτε)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ξινόγαλα ή το αριάνι, το ασπράδι του αυγού, το βούτυρο λιωμένο και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10'.

Σε άλλο σκεύος αναμειγνύετε τους 2 τύπους αλευριού, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα του γάλακτος-αυγού και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το καρότο, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το χαλούμι και το δυόσμο και ανακατεύετε πάλι. Το μείγμα θα είναι παχύρρευστο.

Ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Αν θέλετε βάζετε στο τηγάνι 4 τσέρκια και ρίχνετε εκεί το χυλό για να γίνουν οι τηγανίτες χοντρές και αφράτες και να πάρουν στρογγυλό σχήμα.

Ελέγχετε τις τηγανίτες από την κάτω πλευρά να μη καούν, αφαιρείτε τα τσέρκια και τις γυρίζετε από την άλλη με μία μεγάλη σπάτουλα. Τηγανίζετε για άλλα 3΄-4΄για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αφήνετε και τις υπόλοιπες τηγανίτες να στραγγίσουν και σερβίρετε.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο υποφαινόμενος admin/sinakis , ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Μαγειρική & την Ζαχαροπλαστική & γι΄αυτό τον λόγο σας ενημερώσω ότι Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε & ό,τι άλλα λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να τα εμπλουτίσουμε και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μάραθο, άνηθο, βασιλικό κ.ά. Επίσης προτείνω & τα κάτωθι…


Για συνοδευτικό:

•► γιαούρτι (σκέτο ή ανακατεμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά)

•► φέτες από βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!

icookgreek.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου