Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αν το αξίζετε, αυτό που σας ανήκει
ετοιμάζεται από τον Θεό !!!

Κοινωνία/Σχέσεις ~ Συναισθήματα ~ Συμπεριφορά !!!


Αργούμε πολύ να καταλάβουμε ότι δεν χρειάζεται να χτυπάμε την καρδιά μας για μια αγάπη που δεν δόθηκε, για μια συνάντηση που δεν έγινε, για κάποιον που δεν ανταποκρίθηκε.

Δεν χρειάζεται να στεκόμαστε στη γωνία απομονώνοντας τους εαυτούς μας από τον κόσμο για ό,τι δεν άξιζε τον κόπο ή για όποιον πραγματικά δεν μας άξιζε. Ξέρω ότι πονάει πάρα πολύ όταν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε αυτόν τον άνθρωπο κοντά μας και δεν μας προσέχει καν, αλλά ξέρω επίσης ότι όταν συμβαίνει αυτό, κάτι μέσα μας μεγαλώνει λίγο και μαθαίνουμε ότι πρέπει να αξίζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα, ότι κανείς δεν θα μας εκτιμήσει αν χάσουμε τον εαυτό μας και ότι η όμορφη αγάπη συμβαίνει με τη φυσικότητα ενός συναισθήματος και όχι με τη βία.

Αν θέλετε να κερδίσετε μια καρδιά, τότε να είστε ο εαυτός σας σε όλες τις πτυχές, να αποκαλύπτεστε όπως είστε, γιατί κανείς δεν είναι ευτυχισμένος ζώντας για κάποιον άλλο, κανείς δεν εκπληρώνεται ονειρευόμενος τα όνειρα του άλλου, κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει αν δεν έχει αγάπη να δώσει.

Οι απογοητεύσεις προκύπτουν όταν αφήνουμε τον εαυτό μας στην άκρη για κάποιον άλλο. Εσύ, που ζεις κομπλεξικά με το σώμα σου, με το χαμόγελό σου, με μια σωματική ατέλεια σκεπτόμενος ότι αυτό το άτομο δεν σε κοιτάζει όπως περιμένεις επειδή κάτι δεν πάει καλά με σένα, σταμάτα αυτές τις ανόητες και απαισιόδοξες σκέψεις και συμπάθησε καλά τον εαυτό σου, αγάπησε τον εαυτό σου, εκτίμησε τον εαυτό σου, απόλαυσε τον εαυτό σου, Αυτοί που σας αγαπούν δεν σας υποδεικνύουν, αντίθετα, σας κάνουν να αισθάνεστε ο πιο όμορφος άνθρωπος ακόμα και με τόσα λάθη, και αυτό που είναι γραφτό να γίνει στη ζωή μας δεν συμβαίνει από αυτό που είμαστε εξωτερικά, αλλά από αυτό που προσφέρουμε εσωτερικά, από τη ζεστασιά της παρουσίας μας και τον πλούτο των συναισθημάτων μας.

Όσο βλέπεις τον εαυτό σου με τέτοιο δειλό τρόπο, δεν θα νιώσεις ποτέ ότι είσαι κάποιος με αξία, ούτε για τον εαυτό σου ούτε για να ζήσεις μια μεγάλη αγάπη. Αυτό που είναι δικό σας προετοιμάζεται από τον Θεό.


The wonderful article was written by Cecilia sfalsin{Σεσίλια Σφάλσιν} & translation the underling Sinakis

ceciliasfalsin.com.br

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου