Συνταγές Μαγειρικής !!!
Φανταστικά σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι. Τραγανά και πεντανόστιμα με υφή κροκάν στο στόμα. Το τέλειο γλυκό για κέρασμα για κάθε περίσταση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανταρίνι με πορτοκάλι και να φτιάξετε την δική σας εκδοχή. Φτιάξτε αυτή τη γλυκιά συνταγή οπωσδήποτε!!!
Υλικά:
••► 5 μεγάλα μανταρίνια
••► 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
••► 150 γραμ. ζάχαρη
••► 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
••► 20 γραμ. κακάο
••► 50 γραμ. φρυγανιά
••► 50ml κονιάκ
••► 400 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!!!
Φτιάξατε αυτή τη σπιτική συνταγή για κέρασμα που θα καταπλήξει τους πάντες. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.
filoi-esfigmenou.com , argiro.gr
Υλικά:
••► 5 μεγάλα μανταρίνια
••► 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
••► 150 γραμ. ζάχαρη
••► 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
••► 20 γραμ. κακάο
••► 50 γραμ. φρυγανιά
••► 50ml κονιάκ
••► 400 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!!!
Φτιάξατε αυτή τη σπιτική συνταγή για κέρασμα που θα καταπλήξει τους πάντες. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.
filoi-esfigmenou.com , argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου