Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Σταματήστε να τρώτε το “καθαρό μέρος” του ψωμιού που μόλις αρχίζει να μουχλιάζει: Δεν είναι ασφαλές !!!

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας Vs Διατροφή

Η σπατάλη φαγητού πρέπει να αποφεύγεται. Αλλά η πολυάσχολη καθημερινότητα κάνει εύκολο να χάσετε τον έλεγχο του τι λήγει στο ντουλάπι της κουζίνας.

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα σε τι φάση αποσύνθεσης βρίσκονται. Αλλά μερικά μπορεί να είναι πολύ πιο δυσδιάκριτα.

Εάν έχετε κόψει ή απομακρύνει ποτέ τα πράσινα κομματάκια σε ένα κομμάτι ψωμί με λίγη μούχλα, για να φάτε το “καθαρό μέρος”, τότε έχετε κάνει σοβαρό λάθος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μούχλας που επηρεάζει τα τρόφιμα είναι ένας τύπος μύκητα. Οι μύκητες ευδοκιμούν σχεδόν σε κάθε περιβάλλον. Η μούχλα που δημιουργείται στο ψωμί εξαιτίας μυκητών, είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος αμοιβάδας.

Ανάλογα με την τροφή, η μούχλα μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στον πυρήνα της χρησιμοποιώντας μια σειρά από ρίζες. Αυτές εξαπλώνονται πολύ εύκολα μέσω των μαλακών τροφών, όπως το ψωμί. Μερικά είδη μούχλας είναι ασφαλή για κατανάλωση και επιλέγονται ακόμη και από τον άνθρωπο για κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των “μπλε” τυριών και της σάλτσας σόγιας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα είδη μούχλας που πρέπει να αποφευχθούν. Εάν φάτε τα ορατά καρποφόρα σώματά τους ή τις υφές που κρύβονται από κάτω, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε επείγουσα ιατρική κατάσταση.


Δυστυχώς, όσον αφορά το ψωμί, είναι σχεδόν απίθανο να έχει μολυνθεί μόνο μία φέτα μέσα στην συσκευασία.

Η ορατή μούχλα υποδηλώνει ότι ο μύκητας έχει φτάσει στο αναπαραγωγικό στάδιο, παράγοντας σπόρια που θα αρχίσουν εύκολα και γρήγορα να διαπερνούν το υπόλοιπο ψωμί.



Αν και είναι αλήθεια ότι θα μπορούσατε να είστε τυχεροί και να πρόκειται για ένα καλοήθες είδος μούχλας στο ψωμί σας, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσετε τη διαφορά μεταξύ καλής και κακής μούχλας. Μια αναφορά για το μουχλιασμένο ψωμί από το Business Insider περιγράφει λεπτομερώς την περίπτωση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονο μυϊκό τρέμουλο, αφότου έφαγε μουχλιασμένη σούπα από κονσέρβα. Δράστης ήταν το βακτήριο Penicillium crustosum, το οποίο είναι γνωστό ότι απελευθερώνει μυκοτοξίνες, ένα είδος δηλητηρίου.

“Οι επιδράσεις ορισμένων τροφιμογενών μυκοτοξινών είναι οξείες με συμπτώματα σοβαρής ασθένειας να εμφανίζονται γρήγορα μετά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί με μυκοτοξίνες”, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).…

…“Άλλες μυκοτοξίνες που εμφανίζονται στα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καρκίνων και της ανοσολογικής ανεπάρκειας. Από τις αρκετές εκατοντάδες μυκοτοξίνες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, περίπου δώδεκα έχουν κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή λόγω των σοβαρών επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη υγεία και της εμφάνισής τους στα τρόφιμα”, προσθέτει ο ΠΟΥ.

Οπότε δεν αξίζει να ρισκάρετε την υγεία σας. Μόλις δείτε μούχλα στο ψωμί το σώφρον είναι να το πετάξετε. Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερες μέρες το ψωμί, μπορείτε πάντα να το καταψύξετε όσο είναι φρέσκο.

You Might Also Like… …

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Πώς αναπτύσσεται μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Συμπτώματα υγείας που δείχνουν πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι – Όλα τα σημάδια !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Τρεις μύθοι για το ψωμί που δεν πρέπει να πιστεύουμε !!!

Δείτε αυτή την Ανάρτηση: Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε το κλασικό, άσπρο ψωμί !!!


iatropedia.gr , who.int , businessinsider.com , npr.org , iflscience.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου