Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Οι 8 καλύτερες δωρεάν σουίτες γραφείου για τα Windows !!!



Το Microsoft Office είναι μία σουίτα από εφαρμογές γραφείου και για πολλούς, η καλύτερη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, χωρίς να αμφισβητεί κάποιος τις δυνατότητες που προσφέρει από τη μία είναι αρκετά ακριβό και από την άλλη κάπως δύσχρηστο ιδιαίτερα για τους αρχάριους ή για κάποιους που απλά θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να γράψουν απλά ένα κείμενο.

Έτσι με τον καιρό, αναπτύχθηκαν πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές πολλές από τις οποίες διατίθενται απολύτως δωρεάν, που περιλαμβάνουν πολλές από τις δυνατότητες του Office αλλά ωστόσο είναι και πιο εύχρηστες.

Σήμερα, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε
τις 8 καλύτερες από αυτές· η επιλογή δική σας… …


LibreOffice




Η διασημότερη δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την κοινότητα που τη στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια να αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο.

Κορυφαία στελέχη της κοινότητας έχουν ήδη συστήσει ένα ίδρυμα με την επωνυμία The Document Foundation, το οποίο θα έχει από εδώ και στο εξής την ευθύνη για την ανάπτυξη και βελτίωση του λαοφιλούς OpenOffice.org.

Το πρόγραμμα Writer διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε από έναν σύγχρονο, πολυδύναμο επεξεργαστή κει-μένου ή από ένα εργαλείο για desktop publishing.

Είναι αρκούντως απλός για τη σύνταξη ενός γρήγορου memo, αλλά και επαρκώς ισχυρός για τη δημιουργία ολόκληρων βι-βλίων με περιεχόμενα, διαγράμματα, πίνακες περιεχομένων, κλπ. Εσείς μπορείτε να επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο του μηνύματός σας, ενώ το Writer θα το κάνει να δείχνει υπέροχο.

SoftMaker FreeOffice




Το SoftMaker FreeOffice 2018 είναι μία δωρεάν πλήρης σουίτα γραφείου με επεξεργαστή κειμένου, εφαρμογή λογιστικού φύλλου και πρόγραμμα παρουσίασης για χρήση στο σπίτι και το γραφείο.

Όταν την χρησιμοποιήσετε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι μάλλον είναι η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση για το Microsoft Office.

Το FreeOffice 2018 βασίζεται στο λογισμικό SoftMaker Office 2016, την τρέχουσα γενιά του λογισμικού του Office από τη SoftMaker, επωφελούμενο από τις πολλές βελτιώσεις που έχει κάνει η SoftMaker στην εμπορική έκδοση.

Για παράδειγμα, καθιστά τα γραφικά ακόμα ταχύτερα από τον προκάτοχό της, χρησιμοποιώντας πολλούς πυρήνες CPU, είναι συμβατό με τα Windows XP μέχρι Windows 10 καθώς και όλες τις τρέχουσες διανομές Linux και υποστηρίζει οθόνες αφής και οθόνες 4Κ (UHD).

Ashampoo Office Free




Το Ashampoo Office Free σάς παρέχει τρία πανίσχυρα, αποδοτικά και εύκολα στη χρήση προγράμματα σε μια προσιτή σουίτα. Η τέλεια ενσωμάτωση αυτών των τριών προγραμμάτων σας επιτρέπει να εργαστείτε γρήγορα, με αξιοπιστία και με άνεση είτε αν είστε στο γραφείο ή στο σπίτι.

Το Ashampoo Office Free είναι συμβατό με τις μορφές αρχείων του Microsoft Office και ανοίγει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει Word, Excel ή PowerPoint αρχεία. Αυτό εγγυάται την απρόσκοπτη ανταλλαγή εγγράφων με τους χρήστες του Microsoft Office.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το Ashampoo Office Free τρέχει σε στικάκια USB για να σας παρέχει μια πλήρη σουίτα εν κινήσει και σας προσφέρει όσα χρειάζεστε για να εργαστείτε με έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και πολλές άλλες εργασίες!

Η εκτεταμένη σουίτα Ashampoo Office Free περιέχει τα Ashampoo TextMaker, Ashampoo PlanMaker και Ashampoo Presentations.

Για να αποκτήσετε τον κωδικό του προϊόντος κάντε εγγραφή και αφού κατεβάσετε το λογισμικό κατά την εγκατάσταση κάντε κλικ στην επιλογή ενεργοποίησης και ο κωδικός θα σας αποσταλεί αμέσως στο e-mail σας.

SSuite NoteBook Editor




Αυτός ο επεξεργαστής κειμένου διαθέτει όλες τις λειτουργίες για να σας ξεκινήσει κανείς να γράφει οποιοδήποτε κείμενο ή ένα άρθρο. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα απαραίτητα πλήκτρα σύντομης επεξεργασίας και υποστηρίζει πλήρως συμβατές μορφές εγγράφων, όπως το μορφότυπο εγγράφου RTF (Rich Text Document Format) και το έγγραφο λογιστικού φύλλου Excel.

Η μορφή του εγγράφου RTF είναι συμβατή με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Apple Mac, Linux και Windows). Η μορφή εγγράφων RTF σχεδιάστηκε από την αρχή ως μια μορφή εναλλακτικού εγγράφου. Εάν το ανοίξετε σε ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, θα δείτε ότι μοιάζει με html.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας σε διάφορες τυποποιημένες μορφές όπως το pdf, rtf, doc, txt να ει-σαγάγετε ειδικούς χαρακτήρες, εικονίδια και εικόνες.

Είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να τρέξει από οποιαδήποτε συσκευή USB, ακόμη και να εκτελείται από το κινητό σας τηλέφωνο όταν συνδέεται σε υπολογιστή με Windows, tablet ή φορητό υπολογιστή με Windows.

SSuite Office - Premium HD




Σουίτα για επαγγελματίες ή απαιτητικούς χρήστες με διευρυμένο μενού για να μπορείτε να δείτε τις λειτουργίες, τα χαρα-κτηριστικά και τις δομές του προγράμματος με καλύτερη αλληλεπίδραση σε οθόνες HD.

Έχει βελτιστοποιηθεί για οθόνες wide screen και οθόνες υψηλής ευκρίνειας. (Ανάλυση 1600 x 900 οθόνη ελάχιστο). Η σουίτα γραφείου δημιουργήθηκε για να καλύψει τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού χρήστη.

Οι διεπαφές της εφαρμογής (το μενού) διευρύνονται ώστε να προβάλετε τις λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά κάθε λεπτομέ-ρειας του μενού του προγράμματος με σαφήνεια, αλλά και για την καλύτερη αλληλεπίδραση του χρήστη όταν εργάζεται σε οθόνες σε HD.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας σε μια ποικιλία τυποποιημένων μορφοτύπων και ακόμη και την εξαγωγή τους σε pdf, jpg, bmp, png, gif, είναι επίσης συμβατό με το MS Office - {rtf, doc, txt, RTC, pdf}.

Δημιουργήστε επίσης αρχεία PDF χωρίς κανένα πρόσθετο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες δυνατότητες του PDF WordGraph και μοιραστείτε την εργασία σας εύκολα και με όλους χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει το Adobe Acrobat.

Apache OpenOffice




Το Apache OpenOffice, γνωστό και σαν OpenOffice.org είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), λογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress), πρό-γραμμα σχεδίασης (Draw), διαχείριση βάσεων δεδομένων (Base) και μαθηματικών τύπων (Math).

H σουίτα είναι περισσότερο γνωστή ως OpenOffice, αλλά η ονομασία αυτή αποτελεί εμπορικό σήμα μιας εταιρείας στην Ολλανδία και χρησιμοποιείται επίσης και από την Orange UK, έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται επίσημα η ονομασία OpenOffice.org.

Λειτουργεί σε όλες τις γνώστες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων: Windows, Linux και Μac, ενώ υποστηρίζει άψογα και την Ελληνική γλώσσα, χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών και πολλών χρηστών.

Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office) και έτσι α-ποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς, καθώς μπορούν να το αποκτήσουν ελεύθερα.

SSuite Office Excalibur




Από τις καλύτερες και ίσως η μικρότερη σε μέγεθος δωρεάν σουίτα γραφείου στο διαδίκτυο. Έχει όλα τα στοιχεία για να την χρησιμοποιήσει κανείς απρόσκοπτα το σπίτι ή το γραφείο, ιδανικό για υπολογιστές και tablet. Εισάγει μερικές νέες καινοτόμες έννοιες στο σχεδιασμό διεπαφών και την φιλική προς το χρήστη αλληλεπίδραση εφαρμογών.

Παρέχει άμεση πρόσβαση στο σύστημα, κορυφαίο σχεδιασμό εφαρμογών και μια πιο καθαρή επιφάνεια εργασίας . Οι δια-συνδέσεις εγγράφων με καρτέλες διευκολύνουν επίσης την εύρεση των ανοιγμένων εγγράφων σας με μία μόνο προβολή.

Οι προεπισκοπήσεις μικρογραφιών βελτιώνουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση του χρήστη προβάλλοντας ολόκληρη τη διάταξη εγγράφων, είτε δημιουργείτε έγγραφα pdf, είτε εικονοστοιχεία, είτε εμφανίζετε απλά την προεπισκόπηση εκτύπωσης καθώς δημιουργείτε το σημαντικό σας έγγραφο, τεύχος, επιστολή ή κάρτα γενεθλίων.

Atlantis Word Processor




Δημιουργείστε έγγραφα για επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς; Με το Atlantis Word Processor μπορείτε να δη-μιουργήσετε δομές και διατάξεις που κυμαίνονται από απλούστερα έως πολύ περίπλοκα και από ασήμαντα μέχρι εξαιρετικά επαγγελματικά.

Μπορείτε να δώσετε στα έγγραφά σας οποιαδήποτε επιθυμητή εμφάνιση. Η Ατλαντίδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά τα ερ-γαλεία για να κάνει ακριβώς αυτό.

Οι επικεφαλίδες, οι σελιδοδείκτες, τα τμήματα, οι στήλες, οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, οι υποσημειώσεις τα πεδία, τα στυλ, οι λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες, οι πίνακες, η πιο περίπλοκη μορφοποίηση, όλα είναι ένα εύκολα προσβάσιμα.

Για να ενεργοποιήσετε την δωρεάν έκδοση, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή επιλέξτε help και μετά κάντε κλικ στο αντί-στοιχο πεδίο.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου