Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Το φοράς κάθε μέρα, έχει ημερομηνία λήξης
και ελάχιστοι το γνωρίζουν !!!

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας !!!


Τι πρέπει να αλλάζετε...

Ενδεχομένως να μην σας έχει πάει καν το μυαλό και είναι απόλυτα λογικό…

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι, έχουμε ζευγάρια παπούτσια (μαζί και οι παντόφλες) ακόμη και για χρόνια, αν δεν έχουν «χαλάσει». Ωστόσο, σχετικές έρευνες, αλλά και οι ειδικοί έρχονται να ανατρέψουν όσα γνωρίζουμε. Και τονίζουν πως τα παπούτσια έχουν… ημερομηνία λήξης! Και πρέπει να τα αλλάζουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, οι παντόφλες είναι αυτές που «λήγουν» πιο σύντομα. Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να τις αλλάζουμε κάθε χρόνο! Ο λόγος είναι πως πρόκειται για τα παπούτσια που φοράμε περισσότερο, ειδικά την περίοδο του χειμώνα και η χρήση τις «αχρηστεύει» πιο γρήγορα.

Όμως, αυτό που δεν τις κάνει τόσο… αθώες είναι ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, πολλές φορές περπατάμε με τις κάλτσες και μετά φοράμε τις παντόφλες, με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε σε αυτές διάφορα μικρόβια.

Άλλες φορές, βγάζουμε τα παπούτσια που φορούσαμε μέσα στην ημέρα και χωρίς να αλλάξουμε κάλτσες, φοράμε τις παντόφλες. Οπότε και μικρόβια μεταφέρουμε, αλλά και αυξάνουμε τις πιθανότητες να μυρίσουν πιο γρήγορα, λόγω του ιδρωμένου ποδιού.

Επιπλέον επειδή δεν τις φοράμε έξω, νομίζουμε ότι δεν φθείρεται ο πάτος τόσο πολύ. Κι όμως αυτό συμβαίνει και μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις και πόνους από τα πόδια μέχρι και τη μέση.

Πολλές φορές, επίσης, βγαίνουμε από το μπάνιο και τις φοράμε ακόμη και με υγρά πόδια, ενώ το κυριότερο λάθος, είναι πως οι περισσότεροι δεν τις πλένουν στη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, γι’ αυτούς του λόγους καλό είναι να τις αντικαθιστάτε κάθε χρόνο.


baby.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου