Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Δεν πρέπει να στερείστε, δεν πρέπει να απαρνιέστε, αλλά μόνο να μετατοπίζεστε !!!

Από την διδασκαλία του Αϊβανχωβ !!!


Είναι πολύ επικίνδυνο να αρνηθείτε μία χαρά χωρίς να τήν αντικαταστήσετε με μία άλλη χαρά, γιατί αυτό αντανακλά οδυνηρά πάνω στο νευρικό σύστημα. Για να μην υποστείτε, στην συνέχεια, αρνητικές αντιδράσεις, πρέπει πάντοτε να αντικαθιστάτε την μία απόλαυση με μία άλλη απόλαυση, πιο πνευματική.
Στην εσωτερική φιλοσοφία η απάρνηση δεν είναι μία στέρηση, αλλά μία αντικατάσταση, μία μετατροπή σε έναν άλλο κόσμο. Είναι η ίδια δραστηριότητα που εξακολουθεί αλλά με "υλικά" πιο αγνά, πιο φωτεινά.

Δεν πρέπει να στερείστε, δεν πρέπει να απαρνιέστε, αλλά μόνο να μετατοπίζεστε, δηλαδή να κάνετε επάνω αυτό που κάνετε κάτω, αντί να πίνετε νερό από ένα βούρκο που είναι γεμάτο μικρόβια, πρέπει να πίνετε νερό από μία καθαρή πηγή, κρυστάλλινη. Το να μην πιείτε, είναι ο θάνατος.

Αν δεν αντικαταστήσετε τίς ανάγκες και τίς επιθυμίες σας,
θα υποκύψετε, θα χάσετε την ψυχική σας γαλήνη
και θα βυθιστείτε στο κενό.


Ένας αληθινός Δάσκαλος δεν στερείται από τίποτα, τρώει, πίνει, αναπνέει, αγαπά αλλά σε περιοχές, σε καταστάσεις της συνείδησης που είναι άγνωστες για τον συνηθισμένο άνθρωπο.

Αν ένας Μύστης δεν έβρισκε την χαρά, την απόλαυση πολύ πιο ψηλά, μέσα στους διαλογισμούς του, στις θεωρήσεις του, στον τρόπο που ζει, στην αγάπη του για τούς ανθρώπους, δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει, γιατί οι Μύστες είναι κατασκευασμένοι σαν όλο τον κόσμο. Χάρη όμως στην μεγάλη αγάπη τους για ένα υψηλό ιδανικό, κατορθώνουν και εξιδανικεύουν τις ενέργειες τους.


The article was written by Omraam Mikhael Aivanhov (Ομράαμ Μικαέλ Αϊβανόφ) (31 Ιανουαρίου 1900 - 25 Δεκεμβρίου 1986) ήταν Βούλγαρος φιλόσοφος, παιδαγωγός, μυστικιστής και εσωτερικός{ photo DOWN } … … and posted by… Namaste/ despoina palamari



Σημ. Σημείωση by admin Τι σημαίνει η λέξη Namaste.. δείτε ΕΔΩ

You Might Also Like… …

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Από την διδασκαλία του Αϊβανχωβ
???

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Η Ανατομία της Ψυχής 1
!!!

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής
!!!

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Γίνε η Αλλαγή που επιθυμείς
!!!

Δείτε κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα: Πιστεύεις στα θαύματα ???

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Η Ανατομία της Ψυχής 2
!!!

Δείτε ΕΔΩ κ.α. παρόμοιες Αναρτήσεις με Θέμα:
Ποιος είσαι άνθρωπε
???


pulseoflove

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου